Elektrik Elektronik

     Elektrik Elektronik Ana Sayfa            Geri                


Falkon Elektronik





Faydalı Bilgiler
Şu anki internet sitesinde çok fazla elektronik ürünleri olan firmalara adres ve telefonlar liste halinde bulunmaktadır. Elektronik aletleri listesinde yüzbenlerce mal bulunmaktadır Örneğin: Terminal panoları, Yön bulma ekipmanları, tv koltuk televizyon koltuğu Telefon ekipmanı, Üretim sayaçları, Uygun bulduğunuz herhangi bir elektrik elektronik malı satan şirkete bastığınızda seçilen elektronik işi yapanın hangi adreste ne tip satışı mevcut bulunduğunu görebilirsiniz. İkamet adresi ile faks ve telefon için yazılmış olan datalarındaki değişmeler vukkunda sık sık düzeltmeler düzeltiliyor, bir kısım telefon kodlarında yanlışlık olmuş olabilir. HDTV - High Definition Television: Standart televizyona göre daha genis, iki misli satir sayisi olan, 1152x2048 pixel yüksek tanimli televizyondur.
sayısal noter (digital notary): Bilgisayar ağlarında iletilen bilgileri tarafların isteği ile saklayıp, kendisine başvurulduğunda belgeleyebilen kuruluş.
Footprint: Bir uyduya ait verici antenin yeterli güçte yayin yaptigi yeryüzü alani.
Bandwidth: Elektromanyetik spektrumdaki bir frekans sahasidir. Bir devrenin veya sistemin çalistigi veya geçirdigi frekans bölgesinin genisligini gösterir. Örnegin bir telefon hattinda konusma sesinin tasinabilmesi yaklasik 3KHz bir bant genisligi gerektirir. Oysa yerel bir TV kanali 6 MHz kullanir. Uydularda ise karisimin engellenebilmesi için daha genis 17.5-72 MHz arasi bir bant kullanilir.
Cartridge Drive : Kartuş Sürücüsü
Bus : Yol
Field : Alan
Delimiter : Sınırlayıcı
Minus : Eksi